BLOG

Am lansat site-ul zazuoses.es!

25 octombrie 2016

Zazu Oses este o celebră solistă spaniolă de muzică ușoară, cea mai votată voce din Spania și Portugalia în cadrul competiției #ShureVocalMastery 2016.

Ascultați-i muzica pe SoundCloud.

Și - bineînțeles - vizitați-i site-ul și mergeți las concertos ;-)

BLOG

Setări pentru utilizarea diacriticelor specifice limbii române

21 noiembrie 2016

Dacă la începutul anilor `90 industria IT nu oferea posibilitatea folosirii diacriticelor, evoluția tehnologică a făcut ca în prezent scrisul în limba română să se poată face corect, cu folosirea caracterelor specifice, așa cum și alte limbi au particularități distincte.

Respectarea normelor academice nu doar că indică profesionalism, dar elimină posibile confuzii și acordă limbii române (și nu romane!) respectul cuvenit statutului său de limbă maternă.

În scrierea limbii române, caracterele Ș și Ț corecte tipografic sunt cele cu semnul diacritic „virgulă dedesubt”, și nu cele cu sedilă Ş, respectiv Ţ.

Nu știți ce trebuie să faceți pentru a putea utiliza diacriticele? Iată, mai jos, indicațiile necesare, în funcție de sistemul de operare pe care îl folosiți.

Windows

Windows Vista / Windows 7
Activarea driverului de tastatură în limba română se face de la Start => Control Panel => Clock, language and region => Change Keyboard or other input methods.

Filmulețul de mai jos ilustrează procedura.

 

 

Windows 8
Procedura este simlară celei din Windows 7, cu singura diferență a căii de acces: deplasați cursorul în colțul din stânga jos al ecranului => click dreapta => Control Panel => Clock, Language and Region => Change input methods.

Linux

Distribuțiile moderne de Linux sunt bazate pe Unicode (ISO 10646) și folosesc codarea UTF-8.

Marea majoritate a aplicațiilor X, mai ales cele din GNOME și KDE funcționează perfect cu UTF-8.

Pentru mai multe detalii privind alte sisteme de operare, vizitați Wikipedia sau folosiți Google Search :)

BLOG

Manualul de utilizare - backStage® cms

Descărcați - din lista de mai jos - manualul administratorului backStage® cms. Alegeți formatul dorit, în funcție de preferințe.

Fișierele sunt accesibile doar clienților noștri, fiind arhive .zip criptate. Pentru a afla parola necesară decriptării vă rugăm să contactați Internet Power.

DESCĂRCARE ARHIVE

Manual backStage® cms - PDF (17.62 MB) Manual backStage® cms - Webhelp (6.8 MB) Manual backStage® cms - E-book (7.3 MB) Manual backStage® cms - Compiled HTML (CHM) (6.69 MB)